4x tips: zo kiest u de juiste sortering

Natuursteen is een erg veelzijdig product. Dit houdt in dat het mogelijk is om het materiaal op diverse manieren te verwerken in een bouwwerk. Daarnaast is natuursteen ook erg veelzijdig omdat het in ontzettend veel soorten te verkrijgen is. Verschillende kleuren, structuren en maten. Het maakt niet uit of uw project een moderne, klassieke of landelijke uitstraling moet krijgen; natuursteen weet ieder bouwwerk te verrijken! Maar hoe kiest u nou uit al die verschillende soorten een passende sortering? Wij geven u graag een aantal tips, zodat u naderhand altijd tevreden bent met de door u uitgekozen sortering. 

Tip 1: Doe inspiratie op

Voordat u de juiste sortering kunt kiezen, is het belangrijk dat u inspiratie opdoet. Dit kan op diverse manieren. Struin bijvoorbeeld social media af, naar projecten die u aanspreken en overeen komen met de bouwstijl die u voor ogen heeft. Als tip geven we u graag onze social media kanalen mee. Hier posten we projecten waar we al eerder aan mee hebben gewerkt. Waardoor u kunt zien wat wij allemaal kunnen en u alvast een beeld krijgt van de sorteringen die wij hebben. Daarnaast zou u ook ons inspiratieboek kunnen aanvragen. Ook hierin zijn diverse projecten met natuursteen te bewonderen. 

Tip 2: Het type natuursteen  

Wanneer u een idee heeft van wat u mooi vindt, dan is het tijd om het type natuursteen te bepalen. De verschillende typen voorzien allemaal in andere uitstraling, waardoor de ene waarschijnlijk net wat beter bij uw project pas dan de andere. U hebt de keuze uit ons Natuurgevelsteen, Strips, Lapide, Rocks en beplating. Lapide staat er bijvoorbeeld om bekend strak gezaagd te zijn, waardoor het type erg goed past bij een modern bouwwerk. Rocks zijn daarentegen erg geschikt om uw woning een robuuste uitstraling te geven.

Tip 3: De kleurnuances 

Nu het type natuursteen vast staat is het tijd om na te gaan welke kleuren of kleurnuances u het meeste aanspreken. Misschien vindt u grijze kleurtinten wel mooi om bijvoorbeeld een stoere uitstraling mee te creëren. Maar u zou ook voor lichte of beige tinten kunnen kiezen, die juist voorzien in een mediterrane look. U kunt er werkelijk alle kanten mee op. Mocht u het lastig vinden om een keuze te maken, dan geven we u graag passend advies.

Tip 4: Hoe te combineren

Tot slot is ook nog slim om na te denken over de combinatie met andere materialen. Bestaat het ontwerp bijvoorbeeld uit veel hout? Dan kan het mooi zijn om bruine tinten terug te laten komen in de gevel. Of kiest u ervoor het ontwerp te vervaardigen uit wit stucwerk en wilt u een mooi contrast creëren? Dan kan het juist prachtig zijn om voor een robuuste sortering te kiezen. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Uw wishlist is onderweg! Bedankt voor het gebruiken van onze website.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.