GEVELS

NG Bouwen met Natuursteen kent zijn oorsprong als specialist in natuursteen metselwerk. Onder het label Natuurgevelsteen realiseerden wij al talloze hoogwaardige projecten en ook onze Lapide vormt inmiddels een begrip binnen de Nederlandse architectuur. Voor elk bouwsysteem of toepassing bieden wij een passende oplossing of techniek. Van metselstenen in robuuste formaten, tot natuursteenstrips ten behoeve van wandbekleding. Laat u inspireren door de eindeloze mogelijkheden op gebied van kleur, structuur, formaten en afwerkingen. 

NG Natuurgevelsteen

NG Natuurgevelsteen geeft elk bouwwerk een unieke robuuste uitstraling. Dankzij een grote variatie in afmetingen en kleuren zorgt natuursteen metselwerk in deze gebroken structuren voor de echte sfeer van natuursteen. De sorteringen zijn op maat samen te stellen op gebied van kleur, afwerking en afmetingen. Ook is het mogelijk diverse sorteringen met elkaar te mixen. De collectie is opgebouwd uit gevelstenen met zo veel mogelijk een muurdikte van circa 10cm, waarmee de techniek van traditioneel metselwerk kan worden overgenomen in de gevelopbouw.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

NG Lapide

NG Lapide combineert de sfeer van écht natuursteen met strakke en moderne lijnen. Dankzij de lange formaten zijn deze metselstenen van grote esthetische waarde. Binnen de Lapide collectie zorgen ook de mogelijke bewerkingen voor een grote variatie aan mogelijkheden in de gevel. Vanwege een vaste lagenmaat is ook de gekozen voeg een bepalende factor. De techniek van Lapide is gebaseerd op traditioneel metselwerk, waarmee een volledig massieve buitengevel ontstaat.

NG Strips

NG strips kunnen worden toegepast als duurzame wandbekleding. Dankzij de beperkte muurdikte zijn natuursteenstrips zeer geschikt voor het bekleden van binnenmuren, of om toe te passen in bouwsystemen waar het gewicht of de dikte van de gevel een belangrijke rol speelt. NG strips kunnen ook gecombineerd worden met gevelstenen, waarbij met de juiste aandacht hetzelfde beeld ontstaat. Ook zijn bijpassende hoekstenen leverbaar, zodat massief ogende hoeken ontstaan. Ook in een bestaande situatie kan een natuursteenstrip een passende oplossing zijn, omdat hier de dragende ondergrond al aanwezig is.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

NG Rock

NG Rock vormt een collectie in de ruigst denkbare vormen. Met deze metselstenen kunnen massieve natuurstenen gevels worden gemaakt, waarmee een traditioneel metselverband verleden tijd is. De muren hebben een dikte van 10 tot 15 cm en zijn te realiseren in talloze steensoorten en kleuren. Ook bij NG Rock is de keuze van de voeg een belangrijke factor. Zowel de kleur van de (voeg)mortel als het kiezen voor wel of geen voeg zorgt voor eindeloze mogelijkheden op gebied van uitstraling.

NG Natuursteen beplating

NG Natuursteen beplating zorgt voor de ultieme luxe uitstraling aan een gebouw. Als gevel accent of als volledige gevel. NG kan vanuit diverse Europese groeves natuurstenen platen aanbieden in elke gewenste dikte. Daarbij denken we graag met u mee voor een passend verwerkingsadvies. Zowel marmer als travertin is verkrijgbaar in een eindeloze variatie aan kleuren. 

Previous slide
Next slide

Onze collectie gevelstenen

Ieder gebouw heeft zijn eigen kenmerken en elementen, die het een uniek of interessant pand maken. Grote ramen, een bijzondere afwerkingen of een rieten dak, ze dragen allemaal bij aan het beoogde karakter van de woning. Eén van de meest bepalende aspecten van het ontwerp, is de gevel. Het is het eerste dat buitenstaanders zien en het bepaalt hoe zij naar de rest van jouw ontwerp kijken. Om er echt iets speciaals van te maken zou u een natuurstenen gevel eens moeten overwegen. Op dit gebied is werkelijk van alles mogelijk en geen één gebouw blijft hetzelfde door de toepassing van gevelstenen. Kom erachter wat de mogelijkheden zijn!

Natuursteen Strips

Allereerst gaan we het met u hebben over onze steenstrips. Dit is een collectie die een stuk dunner is dan al onze andere sorteringen. Het maakt deze steensoort geschikt om bestaande gevels mee te bekleden. Als u bijvoorbeeld de gevel niet kan verwijderen vanwege het bouwsysteem. De strips zijn dan ook enorm ruimtebesparend en maken het zelfs mogelijk om eenvoudig natuursteen toe te voegen aan het interieur. Deze collectie is dan ook een echt eigentijds te noemen en sluit door zijn compleetheid aan bij iedere interieurstijl. Dit in combinatie met de leverbare hoekstenen maakt dat vrijwel alles mogelijk is en dat u uw ideeën echt de vrije loop kan laten gaan.

Lapide

Bent u opzoek naar gevelstenen die perfect passen bij het door u beoogde moderne ontwerp, dan biedt de Lapide collectie wellicht wel de uitkomst. Deze steensoort kenmerkt zich door zijn strakke vormgeving en lange lengtes tot wel 70 centimeter.Dit laatste maakt Lapide de perfecte metselstenen om de gevel op traditionele wijze op te bouwen. Dit zorgt voor een soliede gevel die tegen heel wat opgewassen is. Maar het bepaalt ook het uiterlijk van de gevel. Want deze langformaat steen, in combinatie met een strakke afwerking, maakt dat het geheel sfeervol maar ook modern en strak oogt. Perfect dus voor een modern design.

Natuurgevelsteen

Iets waar NG Bouwen met Natuursteen bekend om staat is onze Natuurgevelsteen bekleding.

 Deze sortering bestaat uit stenen in verschillende vormen en maten die door het toepassen van bijzondere metselwerken de meest unieke gevels vormgeven. Natuurgevelsteen voorziet ieder gebouw van een authentieke en unieke uitstraling. Dit komt doordat deze collectie bestaat uit erg veel verschillende soorten natuursteen, waarvan geen één steen hetzelfde is. Ze zijn allemaal uniek als het gaat om formaat en kleur, maar toch zorgt de uitstraling voor een mooi kloppend geheel. Daarnaast zijn deze gevelstenen ook nog op verschillende manieren toe te passen; als complete gevel, in het interieur of door te kiezen voor accenten met Natuurgevelsteen. Ontdek de onbegrensde mogelijkheden.

Natuursteen beplating

Bent u op zoek naar een manier om uw realisatie wat meer elegantie te geven? Dan is natuursteen beplating misschien wel wat voor u. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een manier om uw gevel te bekleden doormiddel van platen. Grote platen worden tegen de gevel geplaatst, waardoor grote vlakken ontstaan die uw woning voorzien van een elegante uitstraling. Beplating is altijd maatwerk en daarom werkt deze collectie net iets anders dan de anderen. Maar dat weerhoudt ons er niet van veel verschillende soorten Natuursteen beplating te kunnen leveren. Zo kunt u zelf het soort natuursteen bepalen, de kleur, het formaat en de dikte van de platen. Weet u niet zo goed wat werkt op uw gevel. Wij geven u graag advies.

Rock

Onze gevelsteen Rock collectie is uniek in zijn soort. Deze collectie bestaat uit grote stenen die allen enorm verschillen ten opzichte van elkaar. Alleen aan de uitstraling is te zien dat het om dezelfde sortering gaat. Dit is ook de reden dat een gevel bekleed met deze gevelstenen al snel een robuuste en ruwe uitstraling krijgt. Daarnaast is het zo dat de verschillende formaten steen het lastig maken om te metselen op de traditionele manier. Deze wordt dan ook compleet losgelaten, wat zich uit in goed zichtbare (voeg)mortels die daardoor ook een belangrijke bijdrage leveren aan het uiterlijk van de gevel.

Advies

Op het gebied van gevelstenen is dus erg veel mogelijk. Het is daarom ook helemaal niet vreemd dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Aarzel dan niet en vraag ons om meer informatie. We zijn graag vanaf het begin tot het eind betrokken bij de realisatie. Op deze manier kunnen we samen kijken naar uw wensen, naar wat de mogelijkheden zijn en kunnen we u voorzien van advies. Zo leveren we natuursteen op maat en komen we tot het beste resultaat!