NATUURGEVELSTEEN

NG Natuurgevelsteen geeft elk bouwwerk een unieke robuuste uitstraling. Dankzij een grote variatie in afmetingen en kleuren zorgt natuursteen metselwerk in deze gebroken structuren voor de echte sfeer van natuursteen. De sorteringen zijn op maat samen te stellen op gebied van kleur, afwerking en afmetingen. Ook is het mogelijk diverse sorteringen met elkaar te mixen. De collectie is opgebouwd uit gevelstenen met een muurdikte van circa 10cm, waarmee de techniek van traditioneel metselwerk kan worden overgenomen in de gevelopbouw.

Karakteristieke gebouwen door Natuurgevelsteen

Uw gevel is het visitekaartje van uw huis. Dit is het eerste waar iedereen naar kijkt en het vormt de eerste indruk voor de rest van uw project. Door het gebruik van Natuurgevelsteen maak je een verpletterende eerste indruk. Het bepaalt niet alleen de sfeer van elk project, maar het maakt het ook meteen uniek.

De uitstraling

Door het gebruik van Natuurgevelsteen in het exterieur krijgt ieder gebouw al snel een authentieke uitstraling. Dit komt allereerst doordat er veel verschillende soorten Natuurgevelsteen zijn die ieder op hun eigen manier gewonnen en bewerkt worden. Daarnaast verschillen de losse stenen binnen een bepaalde soort natuursteen ook nog enorm van elkaar. Iedere steen is uniek. Dit is ook de reden dat een gevel bekleed met natuursteen vaak erg robuust en bijzonder oogt. Dus bent u op zoek naar exterieur dat uw project een eigen karakter geeft, dan zou een natuurstenen gevel daar een goede manier voor zijn.

Grote variatie

Er is dus een grote verscheidenheid aan soorten natuurgevelsteen. De een is de ander niet. Wat zich niet alleen uit in kleur, maar ook in formaat en structuur. Kiest u voor een steen die erg donker, glad en smal is, dan kunt u zich voorstellen uw exterieur een hele andere uitstraling krijgt dan dat u voor een lichte, ruwe en brede steen zou gaan. Deze variatie maakt dat geen natuurstenen gevel hetzelfde is en het betekent dat er altijd een sortering is die aansluit bij uw wensen.

Traditioneel metselwerk

Onze collectie Natuurgevelsteen is zo opgebouwd dat zij allen ongeveer een muurdikte hebben van ongeveer 10 centimeter. Dit maakt het mogelijk om de techniek van het traditionele metselwerk over te nemen en de gevels op dezelfde manier op te bouwen. Het natuursteen metselwerk is daarom ook erg belangrijk voor de look van de gevel. De ambachtelijke manier van metselen maakt het mogelijk om op dit vlak te kiezen voor een wat ruwere of juist een wat strakkere afwerking. Het levert een bijzonder belangrijke bijdrage aan het karakter van het huis.

Natuurgevelsteen in het interieur

Als u dus alleen al kijkt naar de mogelijkheden met Natuurgevelsteen, dan ziet u al dat vrij veel kan. Maar er is nog meer. Want u kunt dit materiaal niet alleen in het exterieur verwerken, maar ook in het interieur. Ook binnen zorgt een subtiele toevoeging van Natuurgevelsteen voor een bijzonder en spraakmakend geheel, denk bijvoorbeeld aan prachtige natuurstenen wandbekleding. Natuurgevelsteen is hoe dan ook, in al haar soorten en maten, eenvoudig toepasbaar in ieder Nederlands bouwwerk.

Contact en advies

Bent u enthousiast geworden over Natuurgevelsteen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij, van NG Bouwen met Natuursteen, luisteren naar uw wensen en gaan met u opzoek naar de perfecte sortering Natuurgevelsteen. Zodat uw droomwoning realiteit wordt!