NG LAPIDE

NG Lapide combineert de sfeer van écht natuursteen met strakke en moderne lijnen. Dankzij de lange formaten zijn deze metselstenen van grote esthetische waarde. Binnen de Lapide collectie zorgen ook de mogelijke bewerkingen voor een grote variatie aan mogelijkheden in de gevel. Vanwege een vaste lagenmaat is ook de gekozen voeg een bepalende factor. De techniek van Lapide is gebaseerd op traditioneel metselwerk, waarmee een volledig massieve buitengevel ontstaat.

Natuursteen Lapide voor een strak in- en exterieur

NG Bouwen met Natuursteen laat u graag kennis maken met de natuursteen Lapide collectie. Deze collectie combineert sfeer met een bijzonder modern en strak uiterlijk. Het maakt de metselstenen geschikt om te gebruiken als gevelbekleding voor allerlei verschillende projecten. Wellicht ook wel voor die van u!

Uitstraling  

Wie kiest voor natuursteen Lapide, kiest voor een duurzame steen met strakke en moderne lijnen. Daarnaast zijn ze makkelijk in gebruik en voorzien ze ieder huis van een bijzondere ambiance. De strakke vormen van deze natuursteen maken dat het dé perfecte steen is om uw project een exclusieve uitstraling te geven. Natuursteen Lapide is dan ook erg populair in de bouw van villa’s en bij projecten met een modern karakter. Deze langformaat natuursteen is van grote esthetische waarde waardoor ieder gebouw meteen in het oog springt.

Techniek  

De techniek die gebruikt wordt bij het opbouwen van een muur met natuursteen Lapide is gebaseerd op het traditionele metselwerk. Dat betekent dat de natuurstenen gevel, steen voor steen opgebouwd wordt. Dit is een bouwmethode die al jaren wordt gebruikt en ook weer met deze steen een erg betrouwbare methode blijkt. Er ontstaat op deze manier een degelijke constructie die tegen heel wat opgewassen is en de uiteindelijke look van het project zal bepalen. 

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is dat de voeg ook erg belangrijk is voor het uiterlijk van het gebouw. Dit komt doordat de sortering vrijwel altijd, op een paar uitzonderingen na, een vaste lagenmaat heeft. Doordat dus bijna iedere steensoort, van natuursteen Lapide, dezelfde hoogte heeft passen zij mooi in en op elkaar. Dit betekent dat de voeg, door het traditionele metselwerk, in dezelfde mate te zien zal zijn. Waardoor de voeg ook bepalend wordt voor het uiterlijk van deze natuursteen gevelbekleding. Heeft u een passende voeg gekozen? Dan zal er een prachtige, volledig massieve buitengevel ontstaan. 

Keuzes  

Als Lapide de juiste sortering lijkt om uw project de beoogde uitstraling te geven, houdt dan rekening met de grote collectie. Want ook deze natuursteen is onder te verdelen in verschillende soorten. Ze verschillen onder andere in lagenmaat en kleur. Daarnaast is het ook nog mogelijk om deze steensoorten te laten bewerken, wat zorgt voor nog meer mogelijkheden. Er valt dan ook te stellen dat iedere gevel die bekleed is met natuursteen Lapide een origineel karakter kent en op zijn eigen manier iets toevoegt aan het grotere geheel van het in- of exterieur.

Maar dan zijn we er nog niet, de verschillen in kleur dragen ook bij aan de ontelbare mogelijkheden met Lapide. De kleur van de steen moet natuurlijk passen bij de stijl van uw project. Bent u bezig met het bouwen van een moderne woning? Dan is een eenkleurige natuursteen wellicht een betere keuze. Zit er wat meer kleurnuance in de steen? Dan zal de gevel wellicht een uitstraling krijgen die wat meer landelijk is. 

Kortom, er is van alles mogelijk. Bedenk goed wat uw wensen zijn en vraag ons om advies. We weten precies wat aansluit bij uw wensen en helpen u om een gebouw te creëren dat staat als een huis.