NG ROCK

NG Rock vormt een collectie in de ruigst denkbare vormen. Met deze stenen kunnen robuuste natuurstenen gevels worden gemaakt bestaande uit massieve stenen of strips. De muren zijn te realiseren in talloze steensoorten en kleuren. Ook bij NG Rock is de keuze van de voeg een belangrijke factor. Zowel de kleur van de (voeg)mortel als het kiezen voor wel of geen voeg zorgt voor eindeloze mogelijkheden op gebied van uitstraling.

Rock, grote natuurstenen: voor een robuuste gevel

De mogelijkheden met verschillende soorten natuursteen zijn eindeloos. U kunt kiezen voor Lapide voor een strakke moderne uitstraling en Natuursteen Beplating voor een luxueus uiterlijk. Maar wat als uw project een heel ander karakter heeft? Is er dan ook een soort natuursteen die aansluit uw project? Gelukkig wel, want de NG Rock collectie leent zich perfect voor projecten die vragen om een bijzondere en ruwe uitstraling.

Ruw karakter

Zoals al werd benoemd is de Rock collectie perfect voor projecten met een ruig of ruw karakter. Deze natuursteen keien danken hun robuuste uitstraling aan het feit dat ze grof van structuur zijn en geen strakke vormgeving hebben. Dit betekent dat geen één steen hetzelfde is, waardoor uiteindelijk een uniek totaalbeeld ontstaat. De Rock collectie is in te zetten om de gehele gevel of een gedeelte daarvan te bekleden. Daarnaast zijn ze ook uitermate geschikt om spannende accenten toe te voegen. Een collectie als deze vindt u nergens anders.

Eindeloze mogelijkheden

Binnen deze collectie natuurstenen is geen steen hetzelfde en dat biedt mogelijkheden. Het is dan ook mogelijk om te spelen met kleur, formaat en (voeg)mortel zodat het totaalbeeld altijd zal aansluiten bij uw wensen. Eén bepaalde steensoort kent al enorm veel kleurnuances. Deze nuances kunnen licht zijn, de sortering bestaat dan bijvoorbeeld uit verschillende grijstinten. Maar dit kan ook verder gaan, waarbij binnen een soort de ene steen bruin en de andere grijs is. Daarnaast loop het formaat per steen enorm uit een. Toch vormen ze samen nog steeds een geheel, waarin de uitstraling van de stenen een belangrijke rol speelt.

Traditie loslaten

Het verschil in formaat, tussen de verschillende Rock steensoorten, maakt het moeilijk om te werken aan de hand van de traditionele metselmanier. Daarom wordt deze manier van metselen helemaal losgelaten. De Rock, grote stenen, worden als soort van puzzelstukjes in elkaar gelegd, waardoor het geheel er niet strak maar speels en robuust uit komt te zien. Deze puzzel zorgt er ook voor dat de mortel tussen sommige stenen erg goed te zien is. Zowel de kleur van de mortel als de keuze voor wel of geen voeg, zorgt voor eindeloos veel mogelijkheden. Vergeet daarom nooit het beeld dat u voor ogen had, zodat u niet verdwaalt in de vele opties.

Lange levensduur

De NG Bouwen met Natuursteen Rock collectie is niet alleen enorm veelzijdig, maar ook erg duurzaam. Deze stenen worden namelijk op een duurzame manier gewonnen in verschillende steengroeves binnen Europa. Dit gebeurt kleinschalig en er is geen sprake van massaproductie. Hierdoor kunnen wij kwalitatief maatwerk leveren met een lange levensduur. De lange levensduur van deze keien draagt niet alleen bij aan duurzaamheid, maar het zorgt er ook voor dat u voor een lange tijd niet hoeft om te kijken naar uw gevel. Gevels met deze grote stenen vragen weinig onderhoud, al is het natuurlijk geheel aan uzelf om te bepalen in welke mate u wilt genieten van uw robuuste gevel.