NG STRIPS

NG strips kunnen worden toegepast als duurzame wandbekleding. Dankzij de beperkte muurdikte zijn natuursteenstrips zeer geschikt voor het bekleden van binnenmuren, of om toe te passen in bouwsystemen waar het gewicht of de dikte van de gevel een belangrijke rol speelt. NG Strips kunnen ook gecombineerd worden met gevelstenen, waarbij met de juiste aandacht hetzelfde beeld ontstaat. Ook zijn bijpassende hoekstenen leverbaar, zodat massief ogende hoeken ontstaan. In een bestaande situatie kan een natuursteenstrip een passende oplossing zijn, omdat hier de dragende ondergrond al aanwezig is

Steenstrips en wat u daar over wilt weten

Wellicht bent u bezig met een verbouwing of zit u eraan te denken om een bestaand pand een complete make-over te geven. Is dit laatste het geval, dan lijkt u wellicht beperkt in de mogelijkheden omtrent gevelbekleding. Toch is niets minder waar. De Natuursteen strips van NG Bouwen met Natuursteen biedt de oplossing. Onze collectie strips wordt toegepast als duurzame wandbekleding, waardoor ieder pand omgetoverd kan worden tot een uniek gebouw vol karakter. 

Volledige collectie

Binnen de natuursteenstrips collectie is erg veel mogelijk. Want binnen dit assortiment vindt u een gevarieerd aanbod van natuursteen strips die allen verschillen in kleur, maat en uitstraling. Spreekt een robuuste uitstraling u aan? Houdt u van een strakke moderne stijl? Of kiest u voor een subtiel natuursteen accent? Het is allemaal mogelijk. De vele sorteringen steenstrips sluiten aan bij ieders wens. Daarom kunnen we onze collectie steenstrips eigentijds en volledig noemen. Daarnaast zijn de meeste sorteringen van onze Natuurgevelsteen en Lapide ook als strip te leveren, voor nog meer diversiteit.

De voordelen van Steenstrips

Vergeleken met gewone bakstenen of onze andere natuursteen sorteringen zijn de steenstrips vrij dun. Toch hebben zij wel dezelfde kwalitatieve eigenschappen als een baksteen waardoor u van veel voordelen kan genieten. Eén van deze voordelen werd al eerder genoemd en heeft te maken met het feit dat deze stenen perfect zijn om bestaande gevels te voorzien van een nieuwe look. De steenstrips zijn namelijk makkelijk te plaatsen voor een bestaande gevel. Waardoor de gevel kan blijven staan en niet volledig opnieuw opgebouwd hoeft te worden. 

Maar naast dat steenstrips bestaande gebouwen vrij eenvoudig een nieuw karakter geven, zijn er nog een aantal andere aspecten die de strips bijzonder maken. Want de dikte van de steen kent nog veel meer voordelen. Allereerst maakt de dikte van de strips het mogelijk om ze snel te plaatsen en zijn ze ideaal om aan te brengen in combinatie met isolatie. Maar het grootste voordeel van de beperkte muurdikte van deze steensoort is toch wel dat ze ruimtebesparend zijn. Daardoor zijn de steenstrips ook erg geschikt voor het bekleden van binnenmuren of om toe te passen in bouwsystemen waar het gewicht van de gevel een belangrijke rol speelt.  

Oneindig veel mogelijkheden

Het complete aanbod van steenstrips biedt vele mogelijkheden; het gebruik steenstrips binnen of het gebruik van steenstrips buiten, de soort leent zich voor beide. Daarnaast kunnen de NG strips ook gecombineerd worden met onze andere sorteringen natuursteen. Vindt u dit interessant? Dan is het belangrijk voldoende aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste steensoort, zodat deze naadloos aansluit bij de door u gekozen strips. Vindt u een passende soort? Dan ziet u haast geen verschil, maar opent u wel een deur die leidt naar nog meer mogelijkheden. Ook zijn de bijpassende hoekstenen leverbaar. Zodat de bekleding ook perfect past op plekken zoals hoeken bij ramen en deuren. 

Meer weten?

Steenstrips zouden van uw droombeeld realiteit kunnen maken, maar om dit voor elkaar te krijgen moeten er wel juiste keuzes gemaakt worden. Wij begrijpen dat dit lastig zou kunnen zijn, gekeken naar ons ruime assortiment aan strips. Daarom helpen we u graag met het uitzoeken van juiste sortering en geven we u graag meer informatie over het ruime aanbod.