Inspiratie: Natuursteen in het buitenland

Natuursteen is, zoals de naam al doet vermoeden, een duurzaam product. Dit houdt in dat het in de natuur gewonnen wordt en dat het levensloopbestendig is. Het product wordt dan ook al jarenlang gebruikt in verschillende bouwwerken. Niet alleen in Nederland zien we de voordelen van natuursteen in, maar ook in het buitenland is het een erg geliefd product. Het materiaal wordt op allerlei manieren in projecten verwerkt. Wilt u ook een gevel met natuursteen? Dan zijn de buitenlandse bouwwerken een interessante inspiratiebron. Wat gebeurt er precies in het buitenland en hoe valt dit te vertalen naar uw eigen project? Daar helpen we u graag bij.

Connectie tussen binnen en buiten

Iets wat we veel in het buitenland zien is de robuuste manier van bouwen. Zeker wanneer we wat meer naar het zuiden gaan kijken. Hier is het weer wat aangenamer en dit betekent dat de binnen- en buitenruimtes veelal op een natuurlijke wijze in elkaar overlopen. Het natuursteen dat wordt gebruikt om de gevel mee op te bouwen loopt door in het interieur, waardoor keer op keer en harmonieus geheel ontstaat. Deze luxe villa is daar het perfecte voorbeeld van. Het prachtige natuurstenen metselwerk verrijkt zowel de binnen- als buitenruimte.

Architecturaal slimme woning

Ook wordt vaak gekozen voor robuuste Rocks zodat de projecten onderdeel uitmaken van hun omgeving. In moderne bouwwerken zien we dat de ruwe gevelstenen vaak gecombineerd worden met wit stucwerk, grote raampartijen en andere natuurlijke materialen. Dit zien we onder andere terug in deze bijzondere villa. De gevel van de begane grond bestaat volledig uit natuursteen Rocks en valt daardoor op subtiele wijze weg in de bergachtige omgeving. Ook zorgt dit ervoor dat de bovenverdieping extra veel opvalt. Het werd een architecturaal slimme woning en dient dan ook op veel vlakken als inspiratiebron.

Natuurgevelsteen

Ook zien we in het buitenland veel projecten waarbij gevelstenen zijn gebruikt die lijken op onze Natuurgevelsteen. Een natuurstenen metselwerk in deze gebroken structuren vangt de echte sfeer van natuursteen. De Natuurgevelsteen sorteringen geven iedere woning een authentiek en interessant uiterlijk. Ook hier tonen we dan graag weer twee voorbeelden van. Ontdek allereerst hoe natuursteen ervoor zorgde dat deze woning een stijlvolle en robuuste uitstraling kreeg en bekijk deze u-woning waarbij natuursteen in de gevel en in het terras werd verwerkt.

Uw wishlist is onderweg! Bedankt voor het gebruiken van onze website.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.