INSPIRATIE

Elk project begint met inspiratie. Een droomplaatje, een gebouw gezien op vakantie, of een uniek ontwerp van uw favoriete architect. Ons doel is u te inspireren met onze producten en projecten en op die manier uw gedroomde resultaat te verwezenlijken. In onze projecten ziet u de praktische mogelijkheden met de producten van NG. Om dit thuis rustig door te bladeren verzorgen wij graag ons inspiratieboek voor u. Deze is geheel vrijblijvend aan te vragen. Daarnaast worden over de hele wereld de meest unieke bouwprojecten gerealiseerd waar we u graag van laten meegenieten. In onze blog vind u nuttige informatie en antwoord op veelgestelde vragen omtrent het toepassen van natuursteen.

Natuursteeninspiratie; wooninspiratie én tuininspiratie

Schilder Pablo Picasso zei ooit: ‘Inspiratie bestaat, maar zij kan ons pas vinden als we werken.’ Hij leek daarmee te bedoelen dat ideeën niet out of the blue zullen ontstaan in het hoofd; de mens zal ernaar moeten zoeken. Gelukkig hebben wij ontzettend veel beeldmateriaal waarmee wij u kunnen inspireren. Onze website is een grote bron van inspiratie als het gaat om natuursteeninspiratie. De fotoreportages van onze projecten tonen de diversiteit van ons assortiment en de vele toepassingsmogelijkheden ervan. Tevens verzamelen wij regelmatig beeldmateriaal van over de hele wereld van projecten die wij niet hebben gerealiseerd, maar zeker wel zouden kunnen. Wanneer u graag meer de diepte ingaat, bieden wij ook blogs waarin onderwerpen als tuininspiratie, duurzaamheid en toepassingsmogelijkheden uiteengezet worden. En uiteraard treft u bij het kopje ‘Inspiratie’ ook een link naar de pagina waar u ons inspiratieboek geheel vrijblijvend kunt aanvragen!

Waarnemen met het oog

Bij de producten van NG Bouwen met Natuursteen is het al gauw ‘Zien is weten’. De mens heeft meerdere zintuigen om waar te nemen, maar het zicht is voor ons product een heel belangrijke. Alles draait bij NG om de esthetiek, de schoonheid van het product. Want een huis is uiteraard om in te wonen, maar het oog wil ook wat. Daarbij wordt natuursteen ook vaak gebruikt voor het upgraden voor de tuin, dus ook aan tuininspiratie geen gebrek! Natuursteen is een rauw, uniek en exclusief product waarmee u uw huis of tuin instant een luxe uitstraling kunt geven die nooit verloren raakt. Natuurlijke materialen zijn namelijk niet modegevoelig en dus nooit uit de tijd. Door steen te combineren met andere natuurlijke materialen zoals hout en riet, krijg je prachtige accenten die een streling voor het oog zijn.

Onze projecten

Van de meeste projecten die wij realiseren wordt beeldmateriaal gemaakt. Daarmee tonen wij u wat ons assortiment te bieden heeft en wat de toepassingsmogelijkheden zijn. U treft hier wooninspiratie, maar ook zeker tuininspiratie. Een mooi voorbeeld van een combinatie van wooninspiratie en tuininspiratie is een prachtige villa waarbij strak stucwerk wordt gecombineerd met grote glaspartijen en donkere kozijnen voor een strakke, maar toch warme, villa. Daarnaast is het buitenleven is meegenomen in het ontwerp, waarbij ook Natuurgevelsteen elementen terugkomen. Omdat de steensoort zelf introvert is en de rest van het ontwerp juist heel extravert, heeft het natuursteen hier een ondersteunende, wat terughoudende rol. Daardoor is het effect subtiel. Als natuursteen juist enorm mag opvallen, dan kan je bij deze moderne woning met een optisch kleine tuin inspiratie opdoen. Dit ontwerp van B+O architecten laat zien hoe een ruitvormig ontwerp enorm de aandacht kan trekken. Hier siert natuursteen de buitengevel en het trekt alle aandacht naar zich toe. De gevel met natuursteen is hier juist het pronkstuk; al het andere valt ogenschijnlijk weg.

Onbegrensde inspiratie
Zoals gezegd zijn wij zeker niet te trots om alleen onze eigen projecten te tonen. Wij vinden het juist heel inspirerend om u te laten zien wat onze dromen zijn om te realiseren en dan in de letterlijke betekenis. Zo zouden wij met liefde het Franklin Mountain House van Hazelbaker Rush HA|RU willen nabootsen, uiteraard met uw eigen touch eraan toegevoegd. De manier waarop natuursteen ervoor kan zorgen dat de villa opgaat in de structuren en kleuren van het gebergte waarin ze is gebouwd is fenomenaal; wooninspiratie ten top! U treft hier tevens moderne tuin inspiratie, met het strak aangelegde zwembad en minimalistische beplanting. Maar natuursteen binnen toepassen draaien wij ook zeker niet onze hand voor om. Het Old Jaffa House van Pitsou Kedem Architects is een prachtig voorbeeld van een transparante binnen-buitenverbinding. De enorme nagebootste Gotische bogen zijn intens indrukwekkend, zeker in combinatie met de moderne stalen deuren en ramen.

Blogs

Wanneer u graag dieper op de materie ingaat, verwijzen wij u graag naar onze blogs. Daarin vertellen wij u met liefde alles wat te weten valt over onze mooie producten. Daarmee is de esthetiek van het product niet meer het belangrijkste, maar gaan we dieper in op de andere eigenschappen ervan. Zo vertellen we in de blog ‘Van nature duurzaam’ alles over de duurzaamheid van natuurgevelsteen. U leest alles over het winproces van stenen in de groeves, de belofte dat er geen chemische processen aan te pas komen, de manier waarop het product getransporteerd wordt, maar ook hoe wij werkgelegenheid en dus sociale zekerheid creëren in Noord-Macedonië. In een andere blog willen wij dieper ingaan op kleine tuin inspiratie; een concept waarbij je als consument nogal aan het puzzelen kan komen. Regelmatig zullen nieuwe blogs gepubliceerd worden op onze website, zodat we onze vaste bezoekers blijven betrekken bij het product en proces.

Inspiratieboek
Wanneer u niet echt een websiteklikker bent of de handigheid nog niet heeft uitgevonden van zoeken via Pinterest, bieden wij uiteraard ook een compleet inspiratieboek. Wij van NG Bouwen met Natuursteen hebben speciaal voor onze klanten een inspiratieboek samengesteld waar u op uw gemak doorheen kunt bladeren, thuis op de bank of op het werk tussen de bedrijven door. Het gemak van een inspiratieboek is groot, want u hoeft niet meteen langs te komen in ons inspiratiecentrum. Door middel van voorwerk kunt u alvast een selectie maken van de producten en toepassingsmogelijkheden die u aanspreken. Ons inspiratieboek is slechts een kleine greep van onze mogelijkheden, dus vraag gerust vrijblijvend naar meer informatie!

Wishlist

Bent u op onze website een indrukwekkend project tegengekomen waar u graag op een later moment naar terug wil kijken? Sla dan de afbeeldingen van het betreffende project op op uw ‘wishlist’. Dat is een handige knop op onze website waarbij u als het ware een voorkeursprofiel aanmaakt. Dit kan uiteraard ook met alle projecten die wij hier tonen. Deze afbeeldingen kunt u mailen naar uw e-mail. Op deze manier kunt u heel eenvoudig uw eigen moodboard creëren. Zo kunt u die afbeeldingen bijvoorbeeld meenemen naar een bezoek aan ons inspiratiecentrum, zodat wij heel specifiek een sortering kunnen samenstellen die voldoet aan hun wensen.