Natuursteen in bekende bouwwerken

Dat natuursteen een duurzaam product is wist u wellicht al. Het wordt door de natuur gevormd en voldoet daarmee, naast het esthetische aspect, ook aan de wensen die wij en onze klanten hebben omtrent duurzaamheid. Doordat natuursteen stevig is en tegen een stootje kan gaat het materiaal namelijk erg lang mee. Natuursteen is levensloopbestendig en erg geschikt voor circulair bouwen! Het is dan ook niet vreemd dat veel bekende en oude bouwwerken voor een groot gedeelte bestaan uit natuursteen. We laten u graag kennis maken met deze bouwwerken. Zo zal u ontdekken dat natuursteen werkelijk overal is!

Levensloopbestendig

We hebben natuurlijk al een beetje toegelicht waarom natuursteen veelvuldig werd gebruikt in bekende bouwwerken; het materiaal is duurzaam. Dit houdt in dat natuursteen zich miljoenen jaren vormt in de aarde. Hierdoor kunnen we dus ook al jaren aan dit natuurlijke product komen. Wanneer natuursteen gewonnen is en op de juiste manier wordt verwerkt, dan zal het een leven lang meegaan. Mocht het zo zijn dat het gebouw gesloopt moet worden, of zoiets dergelijks, dan zou het natuursteen ook nog verwerkt kunnen worden in andere bouwwerken.

groeve

Natuursteen in oude bouwwerken

In de loop van onze geschiedenis werd natuursteen wereldwijd toegepast in de meest indrukwekkende bouwwerken. Het zijn allemaal bouwwerken die vandaag de dag nog steeds bestaan en er nog steeds even fantastisch uitzien. Een goed voorbeeld hiervan de Toren van Pisa. Het was een flink karwei om deze toren te bouwen omdat hij na verloop van tijd scheef begon te staan. Toch werd de bouw afgemaakt en nu staat de Toren van Pisa nog steeds! Wellicht dat natuursteen daar een bijdrage aan heeft geleverd… Maar ook in andere oude bouwwerken werd natuursteen gebruikt, denk bijvoorbeeld aan het Paleis op de Dam en de Piramides in Egypte.

Natuursteen in bekende bouwwerken

Natuursteen heeft bewezen sterk materiaal te zijn en daarom werden door de jaren heen nog steeds veel bekende bouwwerken verrijkt met het product. Een voorbeeld daarvan is Fallingwater. Dit is één van de meest unieke villa’s ooit gebouwd. Hetgeen dat het ontwerp van deze villa zo bijzonder maakt is het gegeven dat de woning over een waterval werd heen gebouwd. Natuursteen werd hierbij gebruikt om het geheel een natuurlijke uitstraling te geven, zodat de woning opgaat in zijn omgeving. Naast dit bijzondere gebouw zijn het Therme Vals hotel en spa en het Barcelona paviljoen ook zeker een kijkje waard. Mocht u opzoek zijn naar nog meer natuursteen inspiratie? Neem dan ook een kijkje op onze onbegrensde inspiratiepagina.

Uw wishlist is onderweg! Bedankt voor het gebruiken van onze website.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.