Natuurstenen gevel en toepassingen wereldwijd

Zoals u misschien al op onze site heeft kunnen lezen wordt er al eeuwen lang natuursteen toegepast in de meest prachtige bouwwerken. Wereldberoemde gebouwen als het Paleis op de Dam, de Pyramides in Egypte en de toren van Pisa werden voorzien van natuursteen. Maar ook hedendaagse gebouwen kunnen rekenen op een imposante natuurstenen gevel of andere natuursteen toepassingen. De meest bijzondere architecturale hoogstandjes met natuursteen metselwerk hebben we voor u op een rijtje gezet. Wij halen hier ook inspiratie uit, wellicht kunt u dat ook doen!

FALLINGWATER

Laten we dan ook meteen met een fantastisch project beginnen, het diende als inspiratiebron voor een van de projecten waar we het meest trots op zijn; Fallingwater. Fallingwater is één van de meest unieke villa’s ooit gemaakt. Het huis werd ontworpen door architect Frank Lloyd Wright en staat inmiddels op de werelderfgoedlijst. Wat de villa zo bijzonder maakt is het gegeven dat de woning over een waterval heen werd gebouwd. Om het ontwerp nog meer kracht bij te zetten koos men voor natuurstenen gevel en een natuurstenen schoorsteen. Het project waar wij aan mee mochten werken staat in Halsteren en lijkt erg op de echte Fallingwater. Er werd bij ons project gekozen voor metselwerk met strakke, rechte lijnen en een sortering die werd uitgevoerd in recht gebroken koppen om het lijnenspel nog beter tot zijn recht te laten komen.

THERME VALS

Een ander bijzonder gebouw waarbij men koos voor een natuurstenen gevel en een natuurstenen thermaal bad is het Therme Vals hotel en spa in Zwitserland. Peter Zumthor is de architect en liet zich tijdens het ontwerpen inspireren door kwartsiet. Deze steensoort werd gebruikt om het thermaal bad laag voor laag op te bouwen. Dit gesteente werd lokaal gewonnen en was perfect om de rustgevende sfeer van de spa te waarborgen. Daarnaast oogt het bad erg luxueus waardoor bezoekers zich in een oase van rust wanen.

BARCELONA PAVILJOEN

Tot slot laten we u ook graag nog het Barcelona Paviljoen zien. Het Paviljoen, ontworpen door Mies van der Rohe, kenmerkt zich door veelvuldig gebruik van luxe en chic aandoende materialen. Denk aan groen marmer, travertin en gouden onyx. Wat het gebouw nog bijzonderder maakt is dat het marmer in openboekvorm werd geplaatst. Dit betekent dat het materiaal haaks werd doorgezaagd waardoor patronen gespiegeld worden. Door het spiegelbeeld tegen elkaar te plaatsen werden mooie patronen gecreëerd. Dit project toont dan ook aan dat u op allerlei manieren creatief kunt zijn met natuursteen.

Uw wishlist is onderweg! Bedankt voor het gebruiken van onze website.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.