Nederland is onze showroom | Flevoland

Bij NG Bouwen met Natuursteen zijn we trots op onze bijdrage aan de bouw- en ontwerpwereld in Nederland. Met bijna 300 succesvolle projecten in verschillende gemeenten, verspreid over het hele land, hebben we onze expertise in natuursteen laten gelden. In deze blogserie nemen we je mee op een reis langs enkele van onze meest opmerkelijke referentieprojecten, deze week de provincie Flevoland.

Bataviastad, Lelystad: Een Historische Vesting met een modern tintje

Het eerste project dat we onder de loep nemen, is Bataviastad in Lelystad. Deze unieke locatie is de thuisbasis van het grootste fashion outlet center van Nederland, gelegen in een historische vesting die al eeuwenlang lijkt te bestaan. Onze bijdrage aan dit prachtige project omvatte de natuurstenen gevels van de vestingmuren die terugkomen aan de binnenzijde. Voor het karakteristieke uiterlijk hebben we gekozen voor de robuuste natuursteen ‘Batavia’, die later naar dit project is vernoemd. Het gebruik van grove metselwerken en een lichte mortelkleur zorgde voor een authentieke uitstraling, met een opvallend contrast tussen de donkere natuursteen en de lichte mortel.

Moderne Villa in Almere: Natuursteen Brengt Sfeer

In Almere hebben we meegewerkt aan de realisatie van een moderne villa met strakke lijnen, wit stucwerk en veel raampartijen. Wat deze woning echt bijzonder maakt, is het gebruik van onze Natuurgevelsteen Constanta. De natuursteenmix geeft de strakke villa een warme, mediterrane uitstraling die het geheel karakter en sfeer verleent.

Stijlvolle Villa in Dronten: Natuursteen in Gneis

In Dronten hebben we bijgedragen aan een stijlvolle villa met strak stucwerk en de prachtige Natuurgevelsteen Karlovy Vary. Deze natuursteen, met grijze en bruine kleurnuances, komt volledig tot zijn recht en brengt een vleugje mediterrane sfeer in de omgeving. Neem plaats op het terras en waan uzelf in een idyllisch vakantieoord.

Unieke villa in Almere: Ruimtelijk en vol materialen

Het laatste project dat we willen belichten, is deze woning in Almere, ontworpen en gebouwd door YA Architecten. Deze villa bevat een mooi pallet aan materialen. Er is gewerkt met 3 kolommen, waarbij de entree het middelpunt van de woning is. Hier bevindt zich een ruim trappenhuis en ook de eettafel bevindt zich in het centrale punt in de woning. De drie-deling van de woning zie je terug in het ontwerp met twee zijbeuken en één middenbeuk, deze zijn qua materiaal ook allemaal anders opgezet. In de linkerkolom van de woning is onze Natuurgevelsteen Constanta toegevoegd. Doordat de woning maar liefst 3 woonlagen bevat, kreeg de woning een ruimtelijk karakter.

Bij NG Bouwen met Natuursteen streven we ernaar om met ons vakmanschap en onze passie voor natuursteen unieke en duurzame bouwprojecten te realiseren. We kijken ernaar uit om nog veel meer provincies en projecten met u te delen in onze volgende blogs. Samen bouwen we aan een prachtig Nederland met natuursteen als fundament.

Uw wishlist is onderweg! Bedankt voor het gebruiken van onze website.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.