Nederland is onze showroom | Groningen

Bij NG Bouwen met Natuursteen hebben we met trots in bijna 300 gemeenten in Nederland minstens één project met natuursteen gerealiseerd. In deze blogserie nemen we je mee door verschillende provincies en laten we enkele van onze referentieprojecten zien. Deze week staat Groningen in de schijnwerpers.

Vakantiewoning aan het Paterswoldsemeer

Aan het Paterswoldsemeer hebben we een prachtige vakantiewoning gerealiseerd. Deze woning bevindt zich op een bordes, dat is bekleed met flagstones en Natuurgevelsteen, beide afkomstig uit dezelfde steengroeve. De vakantiewoning zelf is volledig opgetrokken uit metselwerk in de sortering Black Sea. Wat deze woning uniek maakt, is dat de flagstones van buiten naar binnen zijn doorgelegd, waardoor binnen en buiten één naadloze beleving vormen. Aan de achterzijde van de woning is er zelfs een douche en kleedruimte gemetseld, met massieve natuurstenen muren die een prachtige gebroken structuur aan beide zijden hebben.

Aanbouw in Vlagtwedde

Een woning in Vlagtwedde heeft een opvallende transformatie ondergaan dankzij deze uitbouw. Zowel de gevel van de uitbouw als de binnenwanden en de haard zijn uitgevoerd in onze Karlovy Vary natuursteen strips. Deze keuze, in combinatie met grote raampartijen, creëert een naadloze overgang tussen binnen en buiten en benadrukt de natuurlijke sfeer van de omgeving.

Viaducten aan de Oostelijke ringweg in Groningen

Natuursteen is niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor infrastructurele projecten, zoals de viaducten aan de Oostelijke ringweg in Groningen. Deze weg is ongelijkvloers gemaakt met behulp van vier viaducten. In lijn met het groene karakter van het plan, waarin ook grondwallen als geluidswering zijn aangelegd, hebben we gekozen voor natuursteen met een warme uitstraling. Dit draagt bij aan de esthetiek van het gebied.

Aanbouw in Harkstede

Tot slot, ons vierde project, een aanbouw in Harkstede. Hier hebben we de donkergrijze steensortering ‘Kilkenny’ gebruikt voor de aanbouw. Opnieuw hebben we gebruik gemaakt van het ‘bouwen met spouwen’-principe, waarbij we prachtige combinaties hebben gemaakt met hout en andere materialen. De Kilkenny-sortering geeft deze aanbouw een stoer karakter en een unieke uitstraling.

Bij NG Bouwen met Natuursteen zetten we ons in voor het creëren van hoogwaardige projecten met natuursteen, die zowel esthetisch als functioneel zijn. We zijn verheugd over onze samenwerking met talloze gemeenten in Nederland en kijken ernaar uit om nog veel meer inspirerende projecten te realiseren die de schoonheid van natuursteen benadrukken. Heb je interesse in een project met natuursteen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en mogelijkheden. Samen kunnen we jouw ideeën tot leven brengen met de tijdloze schoonheid van natuursteen.

Uw wishlist is onderweg! Bedankt voor het gebruiken van onze website.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.