over natuursteen

OVER NATUURSTEEN

Ons product vindt zijn oorsprong miljoenen jaren geleden en is terug te vinden in verschillende wereldberoemde gebouwen. Natuursteen voldoet naast het esthetische aspect ook de wensen op gebied van duurzaamheid. Onze producten zijn levensloop bestendig en zeer geschikt voor circulair bouwen. Daarnaast worden er op geen enkele wijze chemicaliën toegepast en zijn chemische processen uitgesloten. Ons product is van nature duurzaam.

VAN NATURE DUURZAAM

LEVENSLOOP BESTENDIG

Natuursteen vormt zich in miljoenen jaren en wordt in de loop van onze geschiedenis wereldwijd toegepast in de meest indrukwekkende bouwwerken. Wat denkt u van het paleis op de dam, de Pyramides in Egypte of de toren van Pisa? Stuk voor stuk inspirerende bouwwerken waarbij natuursteen is toegepast vanwege de duurzame eigenschappen. Dit materiaal gaat (mits op de juiste manier toegepast) dan ook een leven lang mee.

100% NATUURLIJK

Natuursteen komt recht uit de natuur. Een wonderbaarlijk proces waarbij het laag voor laag door de aarde wordt samengesteld. Er komen bij de productie geen chemische processen kijken waarvoor bijvoorbeeld verhitting, bakken of smelten nodig is. Ook worden er op geen enkele wijze chemicaliën toegepast.

RECYCLEBAAR

Natuursteen is zeer geschikt voor circulair bouwen. Het kan oneindig worden hergebruikt, met of zonder bewerkingen. Zo kunnen gevelstenen worden hergebruikt als verharding of erf, en kunnen grote natuursteen elementen keer op keer worden hergebruikt in nieuwe constructies of bouwwerken.

DUURZAME WERKGELEGENHEID

Ruim 80% van onze producten is afkomstig uit Noord-Macedonië. Hier werken wij samen met groeves waar het materiaal wordt gewonnen en bewerkt. Vaak zijn dit kleinschalige familiebedrijven, waar geen sprake is van massaproductie. Daardoor is veel maatwerk mogelijk en zijn we nauw betrokken bij het productieproces. Ons doel is hier duurzame werkgelegenheid te scheppen en ons in te zetten voor goede en veilige werkomstandigheden. Zo helpen wij bij het ontwikkelen van werkmethodieken die het werk verlichten, krijgen medewerkers beschermingsmiddelen en staan wij hen bij met advies over veiligheid. Dankzij microkredieten die wij verstrekken vanuit Nederland kunnen machineparken worden gefinancierd en ontstaan zelfstandige bedrijven die steeds beter in staat zijn te bouwen aan continuïteit en werkgelegenheid. Dankzij NG | Bouwen met Natuursteen hebben inmiddels ruim 30 Macedonische gezinnen een vast inkomen.

Onze galerij

Gemaakt Met Passie

Gemaakt met passie 1
Gemaakt met passie 2

Vol passie worden in onze groeves de producten zorgvuldig gemaakt. Een goede start dat resulteert in de meest prachtige projecten.

Gemaakt met passie 3

Over natuursteen

Natuursteen is één van de mooiste producten om uw ontwerp of woning de finishing touch mee te geven. De producten van NG Bouwen met Natuursteen zijn puur materiaal en kunnen op talloze verschillende manieren toegepast worden. Maar naast dat natuursteen voldoet aan het esthetische aspect, voldoet het ook aan de wensen op het gebied van duurzaamheid. Ons product is puur natuur en wordt in de steengroeves uit de natuur gewonnen. Wilt u meer weten over natuursteen? Lees hier waarom ons product zo bijzonder is.

Levensloop bestendig

Natuursteen komt uit de aardkorst en dat betekent dat het product soms wel miljoenen jaren oud is. Eeuwenlang wordt natuursteen dan ook al gebruikt om gebouwen te bouwen of om gebouwen te voorzien van een bijzonder karakter. Denk bijvoorbeeld aan het Paleis op de Dam, de piramides in Egypte of de toren van Pisa. Dit zijn stuk voor stuk inspirerende bouwwerken, die allen al jaren meegaan. Dit geldt ook voor onze projecten. Wij bouwen met natuursteen zodat er een leven lang van genoten kan worden.

100% natuurlijk

Natuursteen komt dus uit de aardkorst, waar het jaren laag voor laag opgebouwd wordt door de aarde. Dit is een wonderbaarlijk compleet natuurlijk proces. Tijdens het produceren van natuursteen komen dan ook geen chemische processen kijken waarbij verhitting, bakken of smelten nodig is. Daarnaast wordt er ook geen gebruik gemaakt van chemicaliën. Natuursteen wordt dus volledig gevormd in de natuur en dat is dan ook meteen hetgeen dat onze producten zo bijzonder maakt.

Recyclebaar

Wat u nog meer moet weten over natuursteen is dan het een product is dat goed te recyclen is. U kunt er fantastisch circulair mee bouwen. Kiest u voor natuurstenen gevels? Dan kunnen deze gevelstenen hergebruikt worden als half verharding. Maar ook grote elementen, zoals natuursteen buiten, kunnen keer op keer hergebruikt worden in nieuwe constructies of bouwwerken.

Werkgelegenheid

Ruim 80% van onze productie vindt zijn oorsprong in Noord-Macedonië. Wij werken hier samen met verschillende kleinschalige bedrijven die zorgen voor de productie en bewerking van natuursteen. Hierdoor hebben wij niet te maken met massaproductie en kunnen we u voorzien van maatwerk.

Maar niet alleen in ons product houden wij rekening met duurzaamheid. Ons doel is om garant te staan voor een duurzame werkgelegenheid voor de lokale Macedoniërs. We ontwikkelen werkmethodieken welke het werk verlichten en staan hen bij met advies op het gebied van veiligheid.

Dankzij microkredieten die verstrekt worden vanuit Nederland, kunnen wij machineparken financieren. Deze parken zorgen ervoor dat zelfstandige bedrijven kunnen ontstaan, die steeds beter kunnen bouwen aan continuïteit en werkgelegenheid. Hierdoor kunnen nu 30 Macedonische gezinnen rekenen op een vast inkomen.

Waarom natuursteen?

Waarom natuursteen? Dat is een vraag die u zichzelf misschien al eerder heeft gesteld. Maar wilt u duurzaam gaan bouwen dan zijn onze producten daar uitermate geschikt voor. Niet alleen het product zelf is duurzaam, maar ook de winning hiervan. Mocht u nog meer willen weten over natuursteen en de verschillende soorten, aarzel dan niet en neem contact met ons op.