LANDELIJKE VILLA | ROOSENDAAL

Op een ruimtelijk kavel op de landerijen buiten Roosendaal is deze moderne villa gerealiseerd. De Natuurgevelsteen Constanta vormt het fundament van de woning, samen met grote glas oppervlakken en houten gevelbekleding.

De natuursteen is zeer creatief verwerkt. Met trappetjes, sprongen en splinters is het maximale uit het materiaal gehaald. Voor een extra schaduw effect is een donkergrijze mortel toegepast.

De gevels geven een extra robuust effect dankzij de diepe neggen. In de raamopeningen aan de voorgevel is de steen diep terug naar binnen gemetseld.

Locatie

Sortering

Uitvoering

Moderne villa met een bijzondere, veelzijdige gevel 

In Roosendaal is deze waanzinnige woning te vinden. De villa is modern en eigentijds te noemen maar toch lijkt hij in geen geval op andere villa’s die ook met dit uitgangspunt werden gebouwd. Wat dit huis bijzonder maakt is zijn fundering. Deze bestaat een paar belangrijke elementen; raampartijen, hout en natuursteen. Door deze aspecten samen te voegen ontstond een belangwekkende woning waarbij luxe en een warm gevoel gecombineerd worden. Het was een interessante villa om te ontwerpen en gelukkig mochten wij ook van dit project onderdeel uitmaken. We verzorgden het grote oppervlak van de natuurstenen gevel.

Het belang van materialen 

De natuursteen sortering Constanta kreeg een leidende rol in het exterieur ontwerp. De steensoort bestaat uit stenen in verschillende lengtes en werd verwerkt in wildverband. Dat is een metselverband zonder regelmaat, maar wel met een gelijkmatige stootvoegbreedte. Daarnaast variëren de stenen lichtelijk van kleurtint en dat is hetgeen dat deze gevel interessant maakt. Door de natuurstenen gevel te combineren met een houten gevelbekleding krijgt de villa een warme uitstraling. Beide zijn natuurlijke materialen en weten elkaar te versterken op een hedendaagse, moderne manier. Dit project toont het belang van de juiste materialen aan, alleen zo worden authentieke gebouwen gecreëerd.  

Creativiteit  

Toen het fundament van de woning eindelijk stond werd het tijd om creatief te zijn. Natuurstenen trappetjes, sprongen en een overkapping werden realiteit. Grote ramen werden netjes in de muur verwerkt en het punt dak oogt gemoedelijk. Door de natuurstenen gevel te beperken tot de begane grond springt de eerste verdieping eruit. Op de begane grond werd de natuurstenen gevel volledig over de breedte doorgetrokken waardoor je niet precies weet waar de woning stopt en begint. Hierdoor blijf je kijken en word je uitgenodigd elke keer iets nieuws te ontdekken.  

Het creëren van diepte 

Naast dat creatief om is gegaan met de plaatsing van de natuursteen sortering, werd ook op een verfrissende manier gekeken naar de mortel en de plaatsing van de ramen. Om een schaduweffect tussen de stenen te creëren werd een donkergrijze mortel toegepast. Dit geeft de woning wat meer gelaagdheid en het zorgt voor een speels effect. Ook kregen de gevels een robuust uiterlijk door de diepe neggen. Dit is de afstand van de voorkant van een kozijn tot de voorkant van de buitenwand. In de raamopeningen aan de voorgevel is de steen diep terug naar binnen gemetseld, wat opnieuw zorgt voor diepte en een speels effect. 

 

Beeldmerk
Meer Projecten

Welkom op de nieuwe site van Natuurgevelsteen! Vanaf nu gaan wij verder onder de naam NG | Bouwen met Natuursteen. Naast onze bekende gevelstenen, bieden wij nu ook andere natuursteen producten aan.

Uw wishlist is onderweg! Bedankt voor het gebruiken van onze website.