DE ARCHITECT

NG stapt graag vroeg in het ontwerpproces bij u in. Heeft u een droomplaatje voor ogen of een uitdagend ontwerpvraagstuk, dan denken we met u mee in de mogelijkheden. Dankzij onze rechtstreekse contacten bij diverse groeves kunnen we de materialen tot in detail samenstellen. Zo zijn vormstenen, speciale hoekoplossingen, of unieke bewerkingen voor ons aan de orde van de dag.

NG Architectenlunch

Wij laten u graag de oneindige mogelijkheden met natuursteen zien tijdens een heerlijke lunch. Hierbij laten wij verschillende sorteringen natuursteen zien en kunt u onbeperkt vragen stellen. Deze lunch kan in ons Inspiratiecentrum plaatsvinden in Hollandscheveld, waarbij wij ook diverse proefopstellingen hebben staan. U kunt er ook voor kiezen dat wij de lunch verzorgen bij u op kantoor. Uiteraard zullen wij dan diverse samples meenemen. Schrijf u in voor een NG Architectenlunch via onderstaand formulier.

DE VOORDELEN

Maatwerk

Door onze nauwe betrokkenheid bij de groeves zijn wij in staat maatwerk te leveren, u vraagt en wij maken!

Duurzaam & Tijdloos

Natuursteen is een duurzaam en tijdloos product, toepasbaar in bijna elk project. 

Passie voor architectuur

Net zoals u hebben wij een passie voor architectuur, wij doen er alles aan om de geschikte natuursteen te vinden voor uw project.

Michel Enting
Ontwerpen met Natuursteen 
Natuursteen wordt al honderden jaren toegepast in architectuur en dit blijft tijdloos in elke bouwstijl. Graag gaan wij samen met u op zoek naar nieuwe mogelijkheden om natuursteen als maatwerk toe te passen in uw ontwerp. Wij staan open voor nieuwe ideeën en helpen graag met het ontwerp van tijdloze of vernieuwende architectuur met een duurzaam product uit de natuur

Neem contact op met Michel

INSPIRATIE IN NEDERLAND

Aan deze projecten mocht NG de afgelopen jaren een bijdrage leveren in de vorm van natuursteen voor gevels, vloeren of bestrating. Natuursteen vormt in elke ontwerpstijl een verrijking. Van strak modern tot landelijk of organisch, in ieder bouwwerk vormt de natuursteen een eyecatcher. Bent u op zoek naar een architect of aannemer die bij u past? We hebben hen bij elk project vermeld zodat u indien gewenst in contact kunt komen.

INSPIRATIE WERELDWIJD

Al duizenden jaren wordt er door mensen gebouwd met natuursteen. Over de hele wereld zijn de mooiste voorbeelden te vinden van natuursteen projecten. We hebben een greep uit deze projecten verzameld. Heeft u een inspiratiebron gevonden binnen de wereldwijde architectuur, of tijdens uw vakantie? Dan kijken we graag mee hoe we dit beeld binnen uw bouwproject kunnen realiseren.

Natuurgevelsteen architect: the artist

Op onze website willen we op onze pagina’s ‘Voor wie’ iedere betrokken persoon individueel aanspreken, omdat alle vijf partijen een ander belang hebben bij onze producten. De consument moet het mooi vinden, de verwerker moet ermee kunnen metselen, maar de architect moet het willen verwerken in het ontwerp. U staat eigenlijk helemaal aan het begin van het proces. Wij zien u - de architect - als de eigenaar van het ontwerp, the artist van het kunstwerk. De huizen die vervaardigd worden met natuurgevelsteen zijn namelijk stuk voor stuk a piece of art te noemen. De meeste huizen vallen al snel onder de categorie high end, maar met natuursteen op de gevel til je eigenlijk elk gebouw naar een esthetisch ongekende hoogte. Bent u ook al zo’n liefhebber van bouwen met natuurgevelsteen? Zo niet, dan kunnen wij u hier vast daarvan overtuigen!

Esthetische waarde

Natuurgevelsteen is een uniek product om mee te werken als het gaat om gebouwen en huizen bouwen. Omdat het een natuurproduct is, is het altijd mooi te combineren met andere robuuste materialen. De verschillende sorteringen maken het mogelijk om te gaan voor een kleurrijke blikvanger of juist een introvert accent. Een gevel met natuursteen kan als een unieke eyecatcher werken, maar er zijn ook genoeg architecten die all the way gaan met onze producten. Een mooi voorbeeld daarvan is het Orthopedagogisch centrum Ambiq in Hoogeveen. Dit gebouw bestaat uit 32 verblijfseenheden en een behandelgebouw. Voor ons een uniek project, met uitdagingen in bijvoorbeeld de glooiende rondingen. Hierin zijn op maat gemaakte vormstenen toegepast. Het metselwerk in travertin geeft het gebouw een natuurlijke en rustige uitstraling.

Tuinarchitectuur

Bouwen met natuursteen kan uiteraard ook perfect in de tuin, zeker als u graag een binnen-buitenbeleving wil versterken. Als het gaat om tuindesign, kan natuursteen namelijk ook een tuinontwerp enorm complementeren. Ons prachtige project in Utrecht bewijst dat! Passend bij deze prachtige villa is een unieke landelijke tuin aangelegd. De hoogteverschillen worden constructief opgevangen door het natuursteen metselwerk. Esthetisch zorgt het voor een prachtig lijnenspel. Daarnaast zijn alle tuinmuren afgedekt met bijpassende met de hand bekapte stenen uit dezelfde groeve. Natuursteen is naast het esthetische karakter tevens het perfecte materiaal voor een tuinarchitect om circulair of duurzaam mee te bouwen. Natuursteen is namelijk levensloopbestendig, recyclebaar en bij de winning ervan is geen sprake van chemische processen.

Inspiratie
Wij hebben ontzettend veel beeldmateriaal waarmee wij u kunnen inspireren. Onze website is een grote bron van inspiratie als het gaat om natuursteeninspiratie. De fotoreportages van onze projecten tonen onze kennis en professionaliteit, de diversiteit van ons assortiment en de vele toepassingsmogelijkheden ervan. Tevens verzamelen wij regelmatig beeldmateriaal van over de hele wereld van projecten die wij niet hebben gerealiseerd, maar zeker wel zouden kunnen. Voor u als architect is het ook heel interessant om ons inspiratieboek vrijblijvend aan te vragen. U krijgt dan een mooi gebundeld hardcover verzamelboek opgestuurd waarin onze steen- en sorteringsoorten staan afgebeeld, inclusief een paar voorbeelden van de toepassingen ervan per soort in en rondom woningen en gebouwen. Ideaal om te tonen aan de klant tijdens een ontwerpsessie.

We hebben gewerkt met

Wilt u ook deelnemen aan deze lijst? Kom Bouwen met Natuursteen! Maak een vrijblijvende afspraak.