DE PROJECT ONTWIKKELAAR

Binnen uw projecten kan natuursteen van grote meerwaarde zijn. Een gebouw met een unieke uitstraling kan immers zorgen voor hogere rendementen. Natuursteen is bij uitstek een materiaal om het onderscheid te maken. De afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan in seriematige projecten of grotere (utiliteits)gebouwen. We zijn dan ook graag uw partner om samen van uw gebouw een unieke verschijning te maken.

DE VOORDELEN

Uitstraling

Natuursteen geeft een unieke, duurzame & luxe uitstraling aan uw project

Techniek

U kunt op verschillende manieren bouwen met natuursteen, van prefab-bouw tot het massief metselen van natuursteen.

Netwerk

Wij hebben een groot netwerk aan specialisten die helpen aan de realisatie van uw droomproject.

Michel Enting

Bij het ontwikkelen van een project is de uitstraling uitermate belangrijk. Natuursteen geeft uw project een unieke, luxe en duurzame allure. De hoeveelheid maatwerk en omvang van een project is voor ons geen probleem, wij zijn bij het gehele traject betrokken en ondersteunen u met alle uitdagingen. Met ons netwerk aan professionele partners kunnen wij voor elke bouwstijl een natuursteentoepassing aanbieden. 

Neem contact op met Michel

INSPIRATIE IN NEDERLAND

Al duizenden jaren wordt er door mensen gebouwd met natuursteen. Over de hele wereld zijn de mooiste voorbeelden te vinden van natuursteen projecten. We hebben een greep uit deze projecten verzameld. Heeft u een inspiratiebron gevonden binnen de wereldwijde architectuur, of tijdens uw vakantie? Dan kijken we graag mee hoe we dit beeld binnen uw bouwproject kunnen realiseren.

INSPIRATIE WERELDWIJD

Al duizenden jaren wordt er door mensen gebouwd met natuursteen. Over de hele wereld zijn de mooiste voorbeelden te vinden van natuursteen projecten. We hebben een greep uit deze projecten verzameld. Heeft u een inspiratiebron gevonden binnen de wereldwijde architectuur, of tijdens uw vakantie? Dan kijken we graag mee hoe we dit beeld binnen uw bouwproject kunnen realiseren.

Natuursteen projectontwikkeling

Bent u een projectontwikkelaar en droomt u ervan om van uw volgende project een waar statement te maken? U kijkt naar het grote plan, het doel ervan, maar ook zeker de uitstraling van het pand. De gemeente stelt altijd eisen aan projectontwikkeling, maar daarbinnen wilt u gaan voor de beste en mooiste manier van bouwen. Uw realisatie is dan een signatuur, the brand van de projectontwikkelaar. Om dit te realiseren kunt u ons rechtstreeks benaderen. Wij willen u namelijk graag meenemen op een korte reis door de wereld van natuurgevelsteen. Onze producten hebben een enorm hoge esthetische waarde, maar worden ook ingezet bij duurzaam bouwen. Omdat natuursteen een natuurlijk en uniek materiaalsoort is, kunt u het eindeloos combineren met andere (natuurlijke) materiaalsoorten. Om u een idee te geven van de vele steensoorten, -sorteringen en toepassingen, vertellen wij u op deze pagina graag meer erover.

Maatwerk

Een natuurstenen gevel geeft elk bouwwerk een unieke robuuste uitstraling. Dankzij een grote variatie in afmetingen en kleuren zorgt natuursteen metselwerk in deze gebroken structuren voor de echte sfeer van natuursteen. De sorteringen zijn op maat samen te stellen op gebied van kleur, afwerking en afmetingen. Ook is het mogelijk diverse sorteringen met elkaar te mixen. De collectie is opgebouwd uit gevelstenen met zo veel mogelijk een muurdikte van circa 10 centimeter, waarmee de techniek van traditioneel metselwerk kan worden overgenomen in de gevelopbouw.

Robuuste uitstraling

Door de robuuste stenen te combineren met modern en strak stucwerk, krijg je oogstrelende contrasten. Wanneer de architectuur juist moet opgaan in een bosrijke omgeving, is het mooi om natuurgevelsteen te combineren met bijvoorbeeld houten gebinten en hergebruikte pannen. Een laatste, rauwe finishing touch geef je door natuursteen te combineren met zwarte deur- en raamkozijnen. Heeft u de smaak de pakken? Complementeer dan het geheel met een natuurstenen tuin!

Duurzaamheid
Duurzaam bouwen is een populair begrip bij projectontwikkeling, geliefd of verplicht. Bij Bouwen met Natuursteen proberen wij een goede balans te vinden tussen de 3 P’s: People, Planet, Profit. Wij willen waarde creëren op gebied van sociaal, ecologisch en economisch gebied. Natuursteen kopen bij ons is dus slim, want ons product is van nature duurzaam én daarnaast investeren wij in werkgelegenheid op onze groeves in Noord-Macedonië. Maar duurzaamheid in de bouw uit zich ook in producten die lang meegaan.

Wereldwijd en eeuwenlang

Natuursteen wordt wereldwijd al eeuwenlang gebruikt in de meest bekende gebouwen, van het paleis op de Dam tot de toren van Pisa. Bij deze inspirerende bouwwerken wordt natuursteen toegepast vanwege de duurzame eigenschappen. Natuursteen gaat (mits juist toegepast) dan ook een leven lang mee. Omdat het product rechtstreeks uit de natuur komt, komen er geen chemische processen aan te pas. Als laatste is natuursteen zeer geschikt voor circulair bouwen, omdat het product met of zonder bewerkingen eenvoudig kan worden hergebruikt. Win win win.