DE VERWERKER

Een groot deel van het eindresultaat bij de toepassing van natuursteen hangt af van de verwerker. De mooiste producten komen alleen tot hun recht indien ze op de juiste manier en door de juiste vakman worden geplaatst. Wij putten uit een rijk netwerk van enthousiaste vakmannen, maar voorzien ook graag de minder ervaren enthousiastelingen van passend advies en begeleiding tot op de bouwplaats. Met de juiste motivatie en een dosis vakmanschap komen we samen tot een prachtig eindresultaat.

DE VOORDELEN

Toegankelijk

Iedere vakman kan Bouwen met Natuursteen.

Techniek

Voor elke bouwvorm hebben wij een natuursteentoepassing met een bewezen techniek.

Begeleiding

Wij zullen samen met u het werk in goede banen begeleiden voor het mooiste resultaat.

Michel Enting
Verwerken van Natuursteen
Als verwerker heb je de eer om de laatste hand aan het natuursteen te leggen. Het verwerken van natuursteen is een ware kunst, echter zijn wij er van overtuigd dat iedere vakman natuursteen kan verwerken. Wij hebben jarenlange ervaring in de begeleiding van verwerkers en hebben ook de juiste instructies voor elke toepassing. 

Neem contact op met Michel

INSPIRATIE IN NEDERLAND

Aan deze projecten mocht NG de afgelopen jaren een bijdrage leveren in de vorm van natuursteen voor gevels, vloeren of bestrating. Natuursteen vormt in elke ontwerpstijl een verrijking. Van strak modern tot landelijk of organisch, in ieder bouwwerk vormt de natuursteen een eyecatcher. Bent u op zoek naar een architect of aannemer die bij u past? We hebben hen bij elk project vermeld zodat u indien gewenst in contact kunt komen.

INSPIRATIE WERELDWIJD

Al duizenden jaren wordt er door mensen gebouwd met natuursteen. Over de hele wereld zijn de mooiste voorbeelden te vinden van natuursteen projecten. We hebben een greep uit deze projecten verzameld. Heeft u een inspiratiebron gevonden binnen de wereldwijde architectuur, of tijdens uw vakantie? Dan kijken we graag mee hoe we dit beeld binnen uw bouwproject kunnen realiseren.

Voor de verwerker: natuursteen leggen

Bent u de gelukkige verwerker die aan de slag mag met natuursteen leggen? Dan mag u werken met een ontzettend mooi, uniek en robuust materiaalsoort dat ook nog eens ontzettend geschikt is voor duurzaam bouwen. Het metselen ervan zal even anders zijn dan reguliere stenen leggen, maar het eindresultaat is het schakelen zeer zeker waard! We zullen u allereerst ervan overtuigen dat u een prachtproduct in handen heeft. Daarna geven wij u middels een beknopte instructie uitleg over de beste manier om met dit product te werken. Schroom niet om contact met ons op te nemen indien u vragen of twijfels heeft over onze verwerkingsvoorschriften. Wij zijn namelijk graag intensief betrokken bij projecten waarbij gewerkt wordt met onze producten. Een goede verwerking is namelijk van groot belang voor het beste resultaat. Het één-op-ééncontact met u, de aannemer, de consument, de projectontwikkelaar of de architect maakt standaard deel uit van onze service.

Unieke uitstraling

Bouwen met Natuursteen geeft elk bouwwerk een unieke robuuste uitstraling. Dankzij een grote variatie in afmetingen en kleuren zorgt natuurstenen metselwerk in deze gebroken structuren voor de echte sfeer van natuursteen. De sorteringen zijn op maat samen te stellen op gebied van kleur, afwerking en afmetingen. Ook is het mogelijk diverse sorteringen met elkaar te mixen. De collectie is opgebouwd uit gevelstenen met zo veel mogelijk een muurdikte van circa 10 centimeter, waarmee de techniek van traditioneel metselwerk kan worden overgenomen in de gevelopbouw. Natuursteen verwerken wordt op deze manier een easy fix!

Proefmuur

Bouwen met Natuursteen biedt de mogelijkheid om de verwerkingsvoorschriften te bespreken. Het realiseren van een proefmuur wordt aanbevolen. Tijdens een metselwerkbespreking kan met alle betrokken partijen (ons, metselaar, aannemer, opdrachtgever en architect) nog een keer alle uitgangspunten en aandachtspunten in het metselwerk worden doorgenomen ter voorbereiding van het metselwerk. De ervaring leert dat hiermee een betere continuïteit in de werkzaamheden van de metselaar is gewaarborgd en veel fouten en bijbehorende faalkosten of esthetische teleurstellingen kunnen worden voorkomen. Wij raden een dergelijke bespreking dan ook ten zeerste aan, mogelijk in combinatie met een reguliere bouwvergadering.

Tussentijdse beoordeling

Wij adviseren om het natuurstenen metselwerk nogmaals te beoordelen na voltooiing van een aantal vierkante meter. Daarnaast is ons advies om met behulp van de BionicCoat Natuursteen B10NS de gevel volledig vuil- en vochtafstotend te maken en daarnaast te beschermen tegen het aangroeien van algen, schimmels en mossen. Wij helpen graag bij het vinden van de juiste collegavakman om natuurgevelsteen te verwerken. Ook verzorgen wij graag instructie ter plaatse om u, de lokale vakman, op weg te helpen. Wij zijn ervan overtuigd dat dankzij de ‘Nederlandse’ maatvoering elke gedreven metselaar met de juiste mate van inzet en enthousiasme het natuursteen uitstekend kan verwerken. 

Verwerkingsvoorschriften
De exacte verwerkingsvoorschriften krijgt u van de aannemer of opdrachtgever op papier of digitaal in PDF-vorm. Hierin leest en ziet (door middel van illustraties) u alles over het stellen van profielen, de beste manier van opperen, hoe de mortel moet worden aangemaakt en verwerkt, hoe u een mooi wildverband creëert, hoe u het zaag- en breekwerk het beste kunt aanpakken en hoe u verontreiniging kunt tegengaan. Tevens leest u tips over het toepassen van spouw- en kozijnankers en het aanbrengen van dilitatie en een open stootvoeg.