VAKANTIEWONING | PATERSWOLDSEMEER

Op een unieke locatie, een van de eilanden in het Paterswoldsemeer, werd deze vakantievilla gerealiseerd. Het ontwerp werd gemaakt door +Peil Architectuur en vormt een prachtig geheel met de groene omgeving. Het is alsof het vakantiehuisje er al honderden jaren staat, met een moderne twist.

De woning is gebouwd op een bordes, voorzien van flagstones en Natuurgevelsteen, afkomstig uit dezelfde steengroeve. Daarop is vervolgens een vakantiewoning gebouwd, die volledig is opgetrokken uit metselwerk in de sortering Black Sea. De flagstones zijn doorgelegd van buiten naar binnen, waardoor binnen en buiten doorgaat als één beleving. Aan de achterzijde van de woning is een douche en kleedruimte gemetseld. De muren hiervan zijn massief natuursteen, met aan beide zijden een gebroken structuur.

De afwerking draait vooral om details. Zo is het split rondom de bomen afkomstig van dezelfde groeve als de gevelstenen en flagstones. Ook werden voor de diepe negge massieve hoekstenen gemaakt, waardoor de muren optisch dikker zijn gemaakt. Verder zijn de kozijnen en de dakrand extreem slank, waardoor een uniek totaalplaatje ontstaat.

Fotografie: Ronald Zijlstra

Locatie

Sortering

Ontwerp

Uitvoering

Unieke vakantiewoning met flagstones en natuurstenen gevel 

Op een klein eilandje in het Paterswoldsemeer werd deze unieke recreatiewoning gebouwd. Het doel was een ingetogen woning te creëren die volledig opgaat in het schitterende landschap. De afmetingen van het huis werden bepaald door het bestemmingsplan en mocht maximaal 55 vierkante meter bedragen. De bouwhoogte mocht 6 meter hoog zijn. Toch werd met deze restricties een mooie vakantiewoning gebouwd met ruimte voor wel 6 personen. Een slimme plattegrond met efficiënt ruimtegebruik bleek de oplossing. Het resultaat is een fijne vakantiewoning, met flagstones en natuursteen, waar het heerlijk vertoeven is.

Het exterieur

Het exterieur van de vakantiewoning doet vermoeden dat hij al jaren op dezelfde plek staat. Maar wie beter kijkt zal de moderne elementen weten te herkennen. Het huis moest onderhoudsvriendelijk zijn en daarom werd ervoor gekozen natuursteen te gebruiken. Ons product gaat namelijk erg lang mee en is erg eenvoudig netjes te houden. Op een aantal verschillende manieren werd natuursteen toegepast; de gevels zijn opgebouwd met de sortering Black Sea, het terras kreeg flagstones en de afwateringsgoot bestaat uit grote keien. Al deze producten werden gewonnen en bewerkt in dezelfde steengroeve en dat zorgt op natuurlijke wijze voor een schitterend samenhangend geheel.

Het interieur

Maar niet alleen in het exterieur van de woning werd natuursteen gebruikt, maar ook in het interieur. De flagstones lopen bijvoorbeeld volledig door tot in de woning zodat ook de inrichting een robuust gevoel oproept. Aan de achterzijde van de woning werden een douche en een kleedruimte gemetseld, ook deze gevels bestaan uit massief natuursteen met een gebroken structuur. Wederom werd hier gekozen voor de sortering Black Sea, zodat het geheel een eenheid blijft en alles op de juiste wijze samenhangt.

Tot in detail

De afwerking van deze woning draait vooral om de details. Zo is de split rondom de bomen ook afkomstig uit dezelfde groeve als de gevelsteen en de flagstones. Daarnaast werden er voor de diepte van de negge ook nog massieve hoekstenen gemaakt. Hierdoor lijken de muren optisch dikker. De bewuste keuze voor slanke kozijnen en glimmend transparant glas zorgt voor een bijzonder contrast met het natuursteen. Dit alles samen zorgt ervoor dat een uniek totaalplaatje kon ontstaan. Het is dan ook te zien dat overal aan werd gedacht zodat het hele concept tot in de puntjes klopt.

 

Beeldmerk
Meer Projecten

Welkom op de nieuwe site van Natuurgevelsteen! Vanaf nu gaan wij verder onder de naam NG | Bouwen met Natuursteen. Naast onze bekende gevelstenen, bieden wij nu ook andere natuursteen producten aan.

Uw wishlist is onderweg! Bedankt voor het gebruiken van onze website.